Webbpubliceringar - 5 saker att tänka på

När det kommer till webbpubliceringar är det några saker som man kan tänka på för att kvalitetssäkra sig för god läsbarhet och bra textlayout.

I denna sammanställningen finner du några av de sakerna man kan ha i åtanke när man sak publicera innehåll på webben:

 1. Är innehållet intressant?

Ingen blir fångad av något som är tråkigt, därför behöver du publicera en genomtänk text för att den ska bli läst. Börja med att identifiera vem du skriver för, vad vill du att läsaren ska göra när hen läst din text? Ha en aktiv rubrik. Vilken tonalitet ska innehållet ha? Kan du använda fackspråk eller kommer läsaren inte förstå det? Hur är textmängden, är det väldigt mycket text eller kanske väldigt lite?

 1. SEO

För att du ska komma högre upp på sökmotorer vill du att ditt innehåll ska vara sökmotoroptimerat. Du vill att innehållet ska vara minst 300 ord och du vill inte kopiera någon annans innehåll. Undvik duplicate content och skapa istället ditt eget unika innehåll. I texten har du med fördel med sökord som du vill synas på för att boosta dessa. Länka till målsidor som passar innehållet. Ha genomtänkta metataggar, H1or och alt-taggar.

 1. Layout

Hur din publicering ser ut är ger också ett intryck av dig, därför vill du att det ska se proffsigt ut! Det får inte vara för smalt men inte heller för brett, hur är strukturen, styckesindelningarna och rubrikhierarikin? Jobba enhetligt med typsnitt. Listningar och uppräkningar kan ibland hoppa utanför ramarna så se till att det ser bra ut. Gör en snabb koll i både mobil och webbläsare för att se att det ser proffsigt ut där.

 1. Bilder

En bild säger mer än 1000 ord, därför vill du ha bilder på ditt inlägg. Det kan både förmedla en känsla och ge en helhet av texten. När du jobbar med bilder vill du självklart att det ska vara bra kvalitet på bilderna så de inte blir pixliga eller jobbiga att se på. 

 1. Kvalitetssäkrad publicering

Fungerar allt som det ska? Går länkarna dit som dem ska? Ser publiceringen bra ut? Kolla så att publiceringen är tillfredsställande och som du har tänkt dig. 

 1. Nyutveckling

Vill du utveckla dina inlägg ytterligare kan du testa enklare funktioner och formulär på inläggen. En call to action-knapp är aldrig fel för att peka besökaren i rätt riktning för att de ska utföra den handlingen som du önskar.

Om du behöver hjälp med publiceringar eller har frågor om detta är du varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Nyhetsarkiv

 • Webbpubliceringar - 5 saker att tänka på

  När det kommer till webbpubliceringar är det några saker som man kan tänka på för att kvalitetssäkra sig för god läsbarhet och bra textlayout.

  Läs mer
 • Webbtrender 2018

  Varje år kommer det nya trender inom olika branscher. Inom webb och marknadsföring finns det inget undantag. Det finns trender både inom webbdesign och webbstrategier med mera.

  Läs mer
 • GDPR - Allmänna dataskyddsförordningen

  Alla EU:s medlemsländer kommer den 25 maj 2018 beröras av den nya personuppgifts- och dataskyddsförordningen – kallad Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna kommer i praktiken ersätta nuvarande Personuppgiftslagen (PUL).

  Läs mer