Betallösning / Kortbetalning för e-handel!

För dig som vill syssla med e-handel är sätten som dina kunder kan välja mellan att betala på en viktig faktor att ta hänsyn till. Det finns numera ett stort antal sätt att ta betalt på via nätet, och eftersom olika personer föredrar olika sätt kan det vara bra att kunna erbjuda ett brett utbud när det kommer till betalningssätt, detta så att dina kunder ska kunna använda sig av ett sätt som just de känner sig bekväma och trygga med. Du bör förstås även ta hänsyn till vilket betalsätt du själv föredrar och känner dig bekväm med, samt vilka som passar bra utifrån dina och din verksamhets behov. Även faktorer såsom kostnader och avgifter per transaktion är förstås också de viktiga att ha i åtanke. Hos oss finner du därför en mängd olika alternativ när det kommer till sätt som kunderna kan betala på.

Betallösningar

Ett av de absolut vanligaste sätten att ta betalt på vid handel över nätet är kortbetalningar. Visa och Mastercard är ju måsten när det kommer till vilka kort man accepterar betalningar från, men det kan ju också vara bra att kunna erbjuda betalningar från American Express och andra mindre kortleverantörer, detta för att öka chansen att en kund väljer att handla hos just dig. Men eftersom Visa och Mastercard är de vanligaste typerna är dessa som sagt måsten.

Det kan även vara en bra idé att kunna erbjuda fakturabetalning till dina kunder, detta då folk ibland kan tycka att det känns tryggare att betala på detta vis eftersom de då får ta emot den produkt de har beställt innan de betalar för den. Det är därför mindre risk för dem att bli lurade när de betalar på detta sätt. När det kommer till fakturabetalningar är Klarna den största aktören i Sverige.

Ett annat alternativ är direktbetalningar, vilket alltså innebär att pengarna direkt förs över från ett konto till ett annat. Detta är ett betalsätt som blir allt mer vanligt, och en av de största aktörerna inom det här betalsättet är Trustly.

Som om detta inte vore nog så har vi ju även så kallade e-wallets, eller nätplånböcker som de kallas här i Sverige. Dessa är alltså företag som erbjuder dig möjligheten att förvara dina pengar på ett konto som är skiljt från ditt vanliga bankkonto. Det mest kända av dessa företag är PayPal, men det är långt ifrån det enda. Skrill och Payoneer är till exempel endast två av de övriga aktörer som sysslar med denna typ av verksamhet.

Sist men inte minst så finns det också de aktörer som erbjuder dig att köpa på kredit när du handlar online. Detta är dock oftast förknippat med fakturabetalningar.

Som du ser så finns det många olika alternativ att välja mellan, och även om du självklart inte behöver kunna erbjuda alla dessa typer av betalsätt så kan det som sagt var vara bra att ändå kunna erbjuda mer än ett sätt, detta eftersom det då ökar sannolikheten att en viss kund kommer att handla från just dig. Det kan därför vara klokt att tänka igenom detta noga, och sedan välja ut några betalsätt som även i övrigt passar dig bra!