Webbstrategi - Vill du ha fler kunder och en ökad orderingång?

Ordet webbstrategi är något som många inte är bekanta med, men faktum är att för dig som planerar att driva en verksamhet över nätet så är webbstrategi något mycket viktigt. För att öka chanserna för dig och din verksamhet att nå framgång är en hållbar webbstrategi av yttersta vikt, och detta är något som vi här på Argonova har mångårig erfarenhet av att jobba med, och som vi mer än gärna hjälper dig med.

Vad är då en webbstrategi?
En webbstrategi är enkelt förklarat en plan vi kan lägga upp i samarbete med dig för att öka chanserna för att din verksamhet ska nå framgång och att potentiella kunder ska kunna hitta in till din sida. Det ökar bland annat din närvaro på nätet med hjälp av till exempel marknadsföring och SEO, något som i sin tur leder till att trafiken till din hemsida ökar. Och ju mer besökare du får, desto större chans är det att få kunder. Men för att de som besöker din sida ska bestämma sig för att bli kunder hos dig krävs det ju att du har en sida som ser proffsig och tilltalande ut, och som inte är krånglig att använda. Att skapa trafik till din sida samt se till så att din sida ser tilltalande ut för besökarna är alltså två viktiga delar i en webbstrategi. Närmare bestämt handlar det om en kombination av strategi, teknik och design.

Webbstrategi

Identifiera målgruppen
För att kunna lägga upp en effektiv webbstrategi krävs det som ett första steg att man bestämmer sig för vilken målgrupp man ska sikta in sig på som potentiella kunder, och att man kartlägger denna målgrupp samt försöker skaffa sig en så bra bild som möjligt över vad de föredrar när det kommer till faktorer så som design, vart man ska fokusera sin marknadsföring, och så vidare. Förhoppningsvis hjälper då detta dig att få en bild över vart det är värt att göra reklam för din verksamhet samt hur din webbplats ska utformas.

Forma en plan som du genomför
En del av det som ingår i att skaffa sig en webbstrategi som håller måttet har som du märker många likheter med gammal hederlig marknadsföring, med den stora skillnaden att förutom det faktum att webbstrategi är ett bredare område än marknadsföring så fokuserar webbstrategi enbart på nätet, och inte på marknadsföring och annat som ej sker på internet. Eftersom internet är så extremt stort och därför ett av de bästa sätten att nå ut med sitt budskap till folk så är det viktigt att skaffa sig en synlig närvaro online. Detta betyder dock inte att man enbart ska fokusera på internet när det kommer till en sak som marknadsföring. Vi på Argonova fokuserar dock på internet, så vi finns framför allt därför till för att hjälpa dig med saker som har med nätet att göra.

Är detta något som låter intressant så är du mer än välkommen att höra av dig till oss här på Argonova för mer information. Vi ser fram emot att höra från dig, och vi hoppas att vi ska kunna vara dig till hjälp!