Anledningar till att skaffa fjärrvärme

Den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige är Fjärrvärme.

Ungefär 50% av alla uppvärmningar i Sverige kommer från just fjärrvärme. Det finns flera fördelar och anledningar till att många skaffar fjärrvärme i Sverige. Fjärrvärme kan ses som en investering för miljön, för din bostad och för din plånbok. 

Fördelar med fjärrvärme 

 
Genom att skaffa fjärrvärme tar du del av värme som annars skulle gått till spillo. Dessutom får du ett effektivt, driftsäkert och miljövänligt värmesystem, som i stora drag sköter allting själv. Fjärrvärme är en sparsam metod som tar vara på resurser som annars skulle gå förlorat. Istället använder man det som förbränning som resulterar till att man får värme i hushållet. Fjärrvärme kräver dessutom minimal underhållning då det är mycket lätt skött, vilket ger tid över till något annat. Fjärrvärme ska vara enkelt och bekvämt. Det ska vara bekvämt på de sätt att inomhustemperaturen ska vara behagligt året runt samtidigt som varmvatten alltid ska finnas tillgängligt. 

Förnybar energi 

 
Det är främst solen som står för energin. Solen används i olika processer som frisätter energi, vilket i sin tur lagras och används till el, värme och bränsle. Idag är det mycket aktuellt att prata om miljön, klimatet och hållbara alternativ för att få fram energi. Fjärrvärme är ett förnybart och hållbart alternativ och genom att skaffa fjärrvärme kan man gemensamt spara och återanvända mycket energi. Vilket gör att man tillsammans bidrar med något bra till miljön. 

Skaffa fjärrvärme idag 


Funderar du på att skaffa fjärrvärme eller har du några frågor kring fjärrvärme? Tveka inte på att kontakta Solör Bioenergi. Solör Bioenergi installerar fjärrvärme på 47 order runt om i Sverige och är en av de ledande inom fjärrvärme. Kika in deras webbsida om du vill läsa mer kring fördelarna med fjärrvärme och dess funktion i samhället.  

Nyhetsarkiv

  • Kontrollera ljudvågor med ljuddämpande tyger

    I utrymmen där det ekar och buller ofta förekommer, kan ljuddämpande tyger enkelt lösa problemet.

    Läs mer
  • Reklamfoto i högsta klass

    Söker du efter någon som kan hjälpa dig med reklamfoto?

    Läs mer
  • Rivningsarbete i högsta kvalitet

    Har du planer på att renovera lägenheten eller huset?

    Läs mer
  • Trendigt med målning av betonggolv

    Idag ses betonggolv alltmer i hemmen och på flera mässor presenteras det lättskötta golvet som ett lämpligt alternativ.

    Läs mer
  • Väletablerad rivningsfirma Stockholm

    Funderar ni på att börja riva byggnaden eller en viss del av byggnaden för att göra rum till ett nytt projekt?

    Läs mer