Därför kan en asbestsanering behövas

Att en asbestsanering kan bli aktuell om man bor i ett hem i Stockholm, eller annan ort, med asbest är nog något som många har hört talas om. Men vad är egentligen asbest och varför kan en asbestsanering behövas?


Asbesten kan innebära risker

Asbest är ett namn för flera olika typer av mineraler och brukar uppdelas i de tre sorterna vit, brun och blå asbest. Asbest användes längre tillbaka i tiden till en mängd olika slags material när man byggde fastigheter. Asbesten kan därför fortfarande i dag hittas i hem i Stockholm och andra delar av landet i allt från lim och isolering till fix, fogmassa samt material som har använts för att skydda väggar och tak mot spridning av eld vid en brand.

Anledningen till att det kan bli aktuellt med en asbestsanering om man har material som är byggt med asbest i hemmet är att det kan finnas risker med asbesten. Asbesthaltigt material är slittåligt och fungerar bra så länge som det är helt. Om man exempelvis i samband med en renovering ska ta ned materialet så sprids asbestfibrer med luften och det är dessa som kan innebära en risk. När man hanterar och river asbest krävs därför en riktig asbestsanering med rätt metod och utrustning.

Om en asbestrivning går till på fel sätt så finns en risk att de asbestfibrer som sprids följer med ner i lungorna. Om detta händer finns en risk för olika typer av lungsjukdomar.

Trygg asbestsanering i Stockholm

För att sanera asbest som företag krävs tillstånd som säkerställer att de rätta kunskaperna finns. Genom att anlita ett seriöst företag kan man känna sig trygg med att asbestsaneringen går säkert till. Läs gärna mer här om asbestsanering i Stockholm. Du kan även läsa vidare här om vad asbest är.

 

Nyhetsarkiv

 • Mycket hjälp att få vid flytt i Göteborg

  Det finns många typer av tjänster som man kan tänkas behöva hjälp med vid en flytt i Göteborg eller andra delar av landet. Till en flyttfirma i Göteborg kan du vända dig för allt från packning till utförandet av flytten.

  Läs mer
 • Då kan du behöva en saneringsfirma i Stockholm

  Anlita en saneringsfirma i Stockholm kan man vara i behov av att göra av flera anledningar och det finns många typer av saneringar som ett saneringsföretag kan hjälpa till med, beroende på behoven. Det finns saneringsfirmor som utför allt från asbestsanering till brandskadesanering, mögelsanering, PCB-sanering och mycket annat.

  Läs mer
 • Därför kan en asbestsanering behövas

  Att en asbestsanering kan bli aktuell om man bor i ett hem i Stockholm, eller annan ort, med asbest är nog något som många har hört talas om. Men vad är egentligen asbest och varför kan en asbestsanering behövas?

  Läs mer
 • Webbpubliceringar - 5 saker att tänka på

  När det kommer till webbpubliceringar är det några saker som man kan tänka på för att kvalitetssäkra sig för god läsbarhet och bra textlayout.

  Läs mer