Fjärrvärme

Här kommer lite information för dig som är sugen på att skaffa fjärrvärme. Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige.

Mer än hälften av alla bostäder och lokaler värms med fjärrvärme. Detta beror på att fjärrvärmen är väldigt energieffektiv och miljövänlig och tar vara på resurser som annars hade gått till spillo. Dessa resurser kan exempelvis vara rester från skogen som toppar och grenar eller träavfall. Vill du läsa mer om fjärrvärme?

 

Så här fungerar fjärrvärme 

När du skaffar fjärrvärme kommer fjärrvärmen ifrån en central pannanläggning som ser till att varmt vatten produceras ut till våra samhällen. Fastigheten får in det varma vattnet genom välisolerade rör som leder till värmeväxlare. Härifrån ser värmeväxlaren till att det finns varmvatten i kranen samt att elementen blir uppvärmda. Med fjärrvärme behöver heller inte vara orolig för problem kring leveranssäkerheten. Kunder med fjärrvärme märker inte av några temperaturförändringar, eftersom reservanläggningar kopplas in direkt. Detta gör att du har tillgång till varmvatten dygnet runt.  

 

Fjärrvärmens uppkomst 

Tack vare fjärrvärme har våra städers luft blivit renare samtidigt som utsläppen har minskat markant. Anledningen till att fjärrvärme uppstod och att allt fler människor skaffa fjärrvärme ligger till grund under den sena delen av 1900-talet. Befolkningen på landsbygden minskade betydligt då allt fler människor flyttade in till städer. Detta medförde ett större behov utav både el och värme. Det var här idén om fjärrvärme föddes fram. Man började helt enkelt flytta hela förbränningsprocessen till ett enda ställe, istället för att varje hus hade varsin panna. Till en början bestod fjärrvärmevattnet av fossila bränslen men byttes sedan ut till förnybar och återvunnenenergi vilket resulterade att utsläppen minskade. Detta har gjort så att vi i Sverige har lyckats med att nå klimatmålen enligt Kyoto-avtalet.  

Om du är intresserad av fjärrvärme kan du klicka på länken för att ta dig vidare till Solors Bioenergy  

Nyhetsarkiv

 • Fjärrvärme

  Här kommer lite information för dig som är sugen på att skaffa fjärrvärme. Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige.

  Läs mer
 • Synas på Google

  Är du intresserad kring vad man kan göra för att synas på Google? Att synas högt på Google är ett av det mest kostnadseffektiva sätten till att driva in mycket trafik från människor som är intresserade av dina produkter eller tjänster.

  Läs mer
 • Behöver du hjälp med flytt i Göteborg?

  Allt börjar med planering inför flytten och packning av alla ägodelar. Sedan blir det dags för själva transporten av alla saker. Både vid packningen och vid själva flytten gäller det att man tänker till för att flytten ska gå så smidigt till som möjligt.

  Läs mer
 • Fastighetsrätt i Göteborg

  Behöver du hjälp med att köpa hus? Husköp är en av de största händelserna i livet och ett köp man lägger mycket pengar på. Självklart vill man att köpet ska vara perfekt utan några kommande problem efter köpet. Men det är inte alltid så perfekt och problemfritt som man hade tänkt sig. Det kan förekomma oplanerade kostnader som man bör tänka på. Det kan exempelvis vara sämre skick än väntat samt att det förekommer dolda fel. Dessa problem kan även förekomma vid köp av bostadsrätt. Se därför till att ha koll på juridiken kring fastighetsrätt så att affären blir som man hade tänkt sig.

  Läs mer
 • Snöskottning i Stockholm

  December är nu runt hörnet och vintern är alldeles strax här. För att känna sig trygg med att få sina ytor vid sin fastighet i Stockholm skottade under de närmaste månaderna kan det nu vara bra att ringa och boka in sin hjälp med snöskottningen.

  Läs mer