Trendigt med målning av betonggolv

Idag ses betonggolv alltmer i hemmen och på flera mässor presenteras det lättskötta golvet som ett lämpligt alternativ.

Speciellt för husägare som önskar att byta ut sitt gamla trägolv till ett mer lättskött samt trendigt golv. Många kan uppleva att betonggolv har en tråkig och kall egenskap. Detta behöver inte alltid vara fallet då målning av betonggolv kan ändra färgen för att skapa en varmare känsla.  

Innan målning av betonggolv 

Innan du börjar måla ditt betonggolv är det viktigt att ha i åtanke att betongen är helt torr. Det är viktigt att rengöra betongen noga och slipa bort ojämnheter innan du applicera den nya färgen på betonggolvet. Inför målningen är det även viktigt att vara noga med att läsa igenom bruksanvisningarna för att se så att målningen är lämplig för ändamålet. Därefter kan målningen påbörjas.  

Betong kan målas med många olika färger. De populäraste färgerna är de organiska färgerna såsom akrylatfärg och silikonhartsfärg. Det finns även organiska färger som silikatfärg, cementfärg och kalkfärger som är applicerbar på betonggolv.  

När målningen av betonggolvet är klart, kan det ta flera veckor innan färgen har härdats. Beroende på omgivningen kan torktiden skilja sig, exempelvis kan en kall omgivning göra så att torktiden och härdningstiden förlängs.  

Hyr in kompetenta för målning av betonggolv  

Om du är osäker hur en målning av betonggolv går till kan du alltid vända dig till kompetenta firmor för att få hjälp. Att måla betonggolv kan vara komplicerat och kräver lite mer än att bara måla över ett lager med färg.  

Miramix är verksamma i Stockholm och har personal med lånerfarenhet för att kunna sköta målning av betonggolv på ett välskött sätt. Genom att anlita Miramix kan du helt enkelt känna dig säker att målningen av betonggolvet sker på rätt sätt. 

Nyhetsarkiv

 • Reklamfoto i högsta klass

  Söker du efter någon som kan hjälpa dig med reklamfoto?

  Läs mer
 • Rivningsarbete i högsta kvalitet

  Har du planer på att renovera lägenheten eller huset?

  Läs mer
 • Trendigt med målning av betonggolv

  Idag ses betonggolv alltmer i hemmen och på flera mässor presenteras det lättskötta golvet som ett lämpligt alternativ.

  Läs mer
 • Väletablerad rivningsfirma Stockholm

  Funderar ni på att börja riva byggnaden eller en viss del av byggnaden för att göra rum till ett nytt projekt?

  Läs mer
 • Anledningar till att skaffa fjärrvärme

  Den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige är Fjärrvärme.

  Läs mer