Webbtrender 2018

Varje år kommer det nya trender inom olika branscher. Inom webb och marknadsföring finns det inget undantag. Det finns trender både inom webbdesign och webbstrategier med mera.

Några av trenderna som vi har identifierat för 2018 är följande: 

 1. Mobilen först & SEO

Under årets första halvår kommer Google lansera sitt nya Mobile First Index, vilket innebär att sökmotorn kommer lägga större vikt vid att webbsidorna är mobilanpassade när det kommer till hur de rankas i sökresultatet. Samtidigt som laddningstiderna är en viktig punkt på webbsidan och hur den rankas.

 1. Illustrationer

Att ha animerade illustrationer istället för foton blir mer och mer populärt. Att ha illustrationer på webbsidan funkar som ett roligt element som även det kan förmedla känslor, på samma sätt som foton.

 1. SVG – Skalbar Vektor Grafik

Skalbar Vektor Grafik är inte något nytt, men användningen av filformatet ökar hela tiden. Fördelen med SVG jämfört med vanliga filformat som JPG, PNG och GIF är att bilderna blir oerhört skalbara utan att bli förstörda eller pixliga. Anledningen till detta är för att vektorgrafik är uppbyggt av banor medan de andra formaten är uppbyggda av pixlar. 

 1. Säkerhet

För att det ska vara en säkerhet för besökaren bör webbsidan ha SSL-certifikat. Detta innebär att webbsidan börjar med ”https://” och är en försäkran för att webbsidan är säker. Eftersom olika typer av dataintrång blir mer och mer vanligt är det viktigt att man skyddar sig själv och sina besökare.

 

 1. Layout: Brutet rutnät

Brutet rutnät eller broken grid-layout som det heter på engelska innebär att utseendet på webbsidan är asymmetriskt och inte ser ut som det traditionella rutnätet som idag är vanligast när det kommer till webbsidor.

Behöver du hjälp med din webbsida eller webbstrategi? Tveka då inte att kontakta oss, vi hjälper dig utifrån dina behov och önskemål.

Nyhetsarkiv

 • Kontrollera ljudvågor med ljuddämpande tyger

  I utrymmen där det ekar och buller ofta förekommer, kan ljuddämpande tyger enkelt lösa problemet.

  Läs mer
 • Reklamfoto i högsta klass

  Söker du efter någon som kan hjälpa dig med reklamfoto?

  Läs mer
 • Rivningsarbete i högsta kvalitet

  Har du planer på att renovera lägenheten eller huset?

  Läs mer
 • Trendigt med målning av betonggolv

  Idag ses betonggolv alltmer i hemmen och på flera mässor presenteras det lättskötta golvet som ett lämpligt alternativ.

  Läs mer
 • Väletablerad rivningsfirma Stockholm

  Funderar ni på att börja riva byggnaden eller en viss del av byggnaden för att göra rum till ett nytt projekt?

  Läs mer